dissabte, 24 de maig de 2008

Unitats Virtuals

Dono per suposat que partim d'una base informàtica i sabem que són les unitats que podem trobar a un PC (Habitualment comúnes a tots els ordinadors, "C: i/o E:", com a disc dur). A partir d'aqui us vull introduir un nou terme, que considero molt útil en el camp informàtic i és "unitat virtual". Una Unitat Virtual es crea a partir de l'espai físic d'una unitat, creant una altra nova independent amb espai propi. Es poden crear tantes com admeti l'equip en questió. En sistemes Windows, degut a limitacions tècniques, el numero màxim d'unitats está lligat al nombre de caracters de l'alfabet anglosaxó, és a dir,de la A a la Z. Les UV són utilitzades exclusivament per a simular imatges de programes informàtics, pel·lícules, jocs, etc. La seva principal avantatge resideix en que amb programes com, Alcohol 52%, Daemon Tools i d'altres, es poden carregar les imatges, estalviant per tant el suport físic.

A partir d'aquí us faig un petit tutorial, on intentaré aclarir els passos a seguir per tal d'aconseguir saber emprar el Daemon Tools, un cop descarregat. La versió del tutorial és v4.06.

Primer Pas:

- Un cop instalat, anirem a buscar el programa a l'escriptori i l'obrirem:


Segon pas:

- Un cop iniciat el programa, ens sortirà la icona a la barra de tasques:Tercer pas:

- Fem botó dret a sobre de la icona de la barra de tasques:
Quart Pas:

-Ens surt un menú, amb diferents opcions, anem a "Virtual CD/DVD-ROM", i "Set number of devices...", per escollir el nombre d'unitats virtuals a muntar.Cinquè Pas:

Ara escollin tantes com ens interessi, en el meu exemple 4 devices (Unitats). En aquest moment tenim les 4 unitats virtuals muntades i preparades. Així que només queda, escollir la imatge (.iso per exemple) que es vulgui muntar. Per fer això, donem a una de les unitats, "Mount image".Sisè Pas:

Un cop hem accedit a muntar la imatge ens surt un nou menú, on hem d'anar a buscar la imatge que volem inserir a la unitat virtual.
Setè Pas:

Ara ja tenim la imatge muntada, i només queda fer la comprovació, és a dir, anar a "El meu ordinador" (o "Mi PC"), i veure les 4 unitats enllestides per treballar, en aquest cas, amb una imatge ja muntada.

Fins aquí el meu breu tutorial, pel que fa al daemon tools, espero que sigui força útil.


Cap comentari: