Powered By Blogger

dissabte, 24 de maig del 2008

Unitats Virtuals

Dono per suposat que partim d'una base informàtica i sabem que són les unitats que podem trobar a un PC (Habitualment comúnes a tots els ordinadors, "C: i/o E:", com a disc dur). A partir d'aqui us vull introduir un nou terme, que considero molt útil en el camp informàtic i és "unitat virtual". Una Unitat Virtual es crea a partir de l'espai físic d'una unitat, creant una altra nova independent amb espai propi. Es poden crear tantes com admeti l'equip en questió. En sistemes Windows, degut a limitacions tècniques, el numero màxim d'unitats está lligat al nombre de caracters de l'alfabet anglosaxó, és a dir,de la A a la Z. Les UV són utilitzades exclusivament per a simular imatges de programes informàtics, pel·lícules, jocs, etc. La seva principal avantatge resideix en que amb programes com, Alcohol 52%, Daemon Tools i d'altres, es poden carregar les imatges, estalviant per tant el suport físic.





A partir d'aquí us faig un petit tutorial, on intentaré aclarir els passos a seguir per tal d'aconseguir saber emprar el Daemon Tools, un cop descarregat. La versió del tutorial és v4.06.

Primer Pas:

- Un cop instalat, anirem a buscar el programa a l'escriptori i l'obrirem:


Segon pas:

- Un cop iniciat el programa, ens sortirà la icona a la barra de tasques:



Tercer pas:

- Fem botó dret a sobre de la icona de la barra de tasques:




Quart Pas:

-Ens surt un menú, amb diferents opcions, anem a "Virtual CD/DVD-ROM", i "Set number of devices...", per escollir el nombre d'unitats virtuals a muntar.



Cinquè Pas:

Ara escollin tantes com ens interessi, en el meu exemple 4 devices (Unitats). En aquest moment tenim les 4 unitats virtuals muntades i preparades. Així que només queda, escollir la imatge (.iso per exemple) que es vulgui muntar. Per fer això, donem a una de les unitats, "Mount image".



Sisè Pas:

Un cop hem accedit a muntar la imatge ens surt un nou menú, on hem d'anar a buscar la imatge que volem inserir a la unitat virtual.




Setè Pas:

Ara ja tenim la imatge muntada, i només queda fer la comprovació, és a dir, anar a "El meu ordinador" (o "Mi PC"), i veure les 4 unitats enllestides per treballar, en aquest cas, amb una imatge ja muntada.





Fins aquí el meu breu tutorial, pel que fa al daemon tools, espero que sigui força útil.